Obilazak ugroženih područja

8_2440_2028_poplaveobilazakGradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković i gradski većnik prof. dr Žarko Ranković obišli su područija na teritoriji grada koja su ugrožena obilnim padavinama.

 U rejonu Brzog Broda izlio se Suvodolski potok koji je poplavio desetak kuća, ekipe zadužene za sanaciju od poplava su na terenu, obezbeđene su dovoljne količine vreća sa peskom i situacija je koliko to dozvoljavaju uslovi pod kontrolom, pa nije potreban angažman pripadnika žandarmerije i vojske.

 Usled padavina nabujala je i Jelašnička reka koje je odnela jedan manji most, pa je jedna porodica zbog opasnosti od poplave sinoć evakuisana. Preduzimaju se sve neophodne mere kako bi se zaštitilo nekoliko kuća koje su ugrožene usled nabujalosti ove reke.

 Situacija u gradu je relativno stabilna, a najteže stanje je na gabrovačkom putu i u Zetskoj ulici gde se voda sliva sa oklonih ulica pa je ispod nadvožnjaka kod Medicinske škole prepodne voda dostigla dubinu preko jednog metra. Hala Čair je za sada bezbedna, svi kritični punktovi pokriveni su vrećama sa peskom, a naloženo je i obezbeđivanje odvoda atmosferske kanalizacije, kako voda ne bi prodrla u prostorije koje se nalaze u prizemlju ovog objekta.