Врхунска одбојка у Нишу

image_pdfimage_print

8_2439_2027_vrhunskaodbojkaМушка сениорска репрезентација Србије играће 17. пут у јубиларној, XXV Светској лиги 2014. у елитној дивизији, у Б групи са Русијом, САД и Бугарском.

 Овим поводом у Градској кући одржана је конференција за новинаре на којој је најваљена утакмица коју ће наша селекција играти против Русије 30. маја у Хали Чаир.

 Градски већник ресорно задужен за спорт Милан Пешић рекао је да је Град Ниш неколико пута до сада био домаћин одбојкашкој селекцији и да се показао као добар организатор. “Светска лига је претижно такмичење и велика је част за наш град чињеница да ће угостити две сјајне репрезентације какве су Русија и Србија. У Нишу људи воле одбојку и организовањем оваквих мечева показујемо да је овај град спреман да убудуће фигурира као један од одбојкашких центара Србије”

 Поред сениора Србије, који ће ове године 17. пут играти у Светској лиги, Србију ће представљати Слободан Милошевић, генерални секретар ОСС и проф. др Владимир Ћук, који ће бити супервизори FIVB, као и Горан Градински, Владимири Симоновић и Иван Лазаревић, међународне судије из Србије, који ће судити утакмице јубиларне, XXV Светске лиге 2014.

 У оквиру и викенда, Србија ће угоситити Русију, акутелног Олимпијског победника, првака Европе и победника Светске лиге. Прва утакмица ће се одиграти у Нишу (30. мај), а друга у Београду (01. Јун)

 Према најавама из ОСС-а Ниш ће бити домаћин и меча са Бугарском који је на програму 29 јуна у оквиру петог кола Светске лиге.

 Финални турнир јубиларне, XXV Светске лиге 2014. одиграће се од 16. – 20. јула у Фиренци, у Италији.

You may also like...