Vrhunska odbojka u Nišu

8_2439_2027_vrhunskaodbojkaMuška seniorska reprezentacija Srbije igraće 17. put u jubilarnoj, XXV Svetskoj ligi 2014. u elitnoj diviziji, u B grupi sa Rusijom, SAD i Bugarskom.

 Ovim povodom u Gradskoj kući održana je konferencija za novinare na kojoj je najvaljena utakmica koju će naša selekcija igrati protiv Rusije 30. maja u Hali Čair.

 Gradski većnik resorno zadužen za sport Milan Pešić rekao je da je Grad Niš nekoliko puta do sada bio domaćin odbojkaškoj selekciji i da se pokazao kao dobar organizator. “Svetska liga je pretižno takmičenje i velika je čast za naš grad činjenica da će ugostiti dve sjajne reprezentacije kakve su Rusija i Srbija. U Nišu ljudi vole odbojku i organizovanjem ovakvih mečeva pokazujemo da je ovaj grad spreman da ubuduće figurira kao jedan od odbojkaških centara Srbije”

 Pored seniora Srbije, koji će ove godine 17. put igrati u Svetskoj ligi, Srbiju će predstavljati Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS i prof. dr Vladimir Ćuk, koji će biti supervizori FIVB, kao i Goran Gradinski, Vladimiri Simonović i Ivan Lazarević, međunarodne sudije iz Srbije, koji će suditi utakmice jubilarne, XXV Svetske lige 2014.

 U okviru i vikenda, Srbija će ugosititi Rusiju, akutelnog Olimpijskog pobednika, prvaka Evrope i pobednika Svetske lige. Prva utakmica će se odigrati u Nišu (30. maj), a druga u Beogradu (01. Jun)

 Prema najavama iz OSS-a Niš će biti domaćin i meča sa Bugarskom koji je na programu 29 juna u okviru petog kola Svetske lige.

 Finalni turnir jubilarne, XXV Svetske lige 2014. odigraće se od 16. – 20. jula u Firenci, u Italiji.