Prijem za ambasadora Argentine

image_pdfimage_print

8_2426_2015_ambargentinaU Gradskoj kući danas je priređen prijem za ambasadora Argentine u Srbiji Njegovu ekselenciju Rikarda F. Fernandeza. Tokom sastanka bilo je reči o razvoju kulturno privredne i naučne saradnje dve zemlje, a posebno je naglašeno da je Niš jedan od retkih gradova u Srbiji koji je nedavno formirao Južnoamerički kulturni centar čiji je zadatak u unapređenje svih vidova saradnje ovog regiona i zemalja Latinske Amerike.

 “Velika udaljenosti Argentine i Srbije najverovatniji je razlog zbog koga kod nas nema argentinskih investitora, ali usled sličnosti u mentalitetu, kulturna saradnja bi mogla da bude temelj budućih odnosa našeg grada i Argentine” – rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

 Ambasador Argentine u Beogradu, Rikardo Fernandes, rekao je, posle sastanka u Gradskoj kući Niša, da je u gradonačelniku Zoranu Perišiću pronašao osobu koja je iskazala istinsku spremnost da pokrene saradnju na polju razmene studenata.

 “Ja ću kao ambasador pružiti maksimum da ova saradnja zaživi i pozivam sve one koji imaju neki konkretan predlog u tom smislu da nam to i saopšte “-rekao je Rikardo Fernandez, ambasador Argentine u Srbiji.

 Pokazalo se kao opravdano otvaranje Latino-američkog centra u Nišu, jer je veliki broj sugrađana bio zainteresovan za kurseve španskog jezika. Na današnjem sastanku sa ambasadorom Argentine otvara se i mogućnost da studenti iz Niša putuju na razmenu i ovu zemlju i obratno.

 Ovaj susret samo je stepenik u saradnji i budućoj komunikaciji između Niša i ambasade Argentine, složili su se Perišić i Fernandez.

Možda Vas zanima i sledeće...