1

Пријем за амбасадора Аргентине

8_2426_2015_ambargentinaУ Градској кући данас је приређен пријем за амбасадора Аргентине у Србији Његову екселенцију Рикарда Ф. Фернандеза. Током састанка било је речи о развоју културно привредне и научне сарадње две земље, а посебно је наглашено да је Ниш један од ретких градова у Србији који је недавно формирао Jужноамерички културни центар чији је задатак у унапређење свих видова сарадње овог региона и земаља Латинске Америке.

 “Велика удаљености Аргентине и Србије највероватнији је разлог због кога код нас нема аргентинских инвеститора, али услед сличности у менталитету, културна сарадња би могла да буде темељ будућих односа нашег града и Аргентине” – рекао је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић.

 Амбасадор Аргентине у Београду, Рикардо Фернандес, рекао је, после састанка у Градској кући Ниша, да је у градоначелнику Зорану Перишићу пронашао особу која је исказала истинску спремност да покрене сарадњу на пољу размене студената.

 “Ја ћу као амбасадор пружити максимум да ова сарадња заживи и позивам све оне који имају неки конкретан предлог у том смислу да нам то и саопште “-рекао је Рикардо Фернандез, амбасадор Аргентине у Србији.

 Показало се као оправдано отварање Латино-америчког центра у Нишу, јер је велики број суграђана био заинтересован за курсеве шпанског језика. На данашњем састанку са амбасадором Аргентине отвара се и могућност да студенти из Ниша путују на размену и ову земљу и обратно.

 Овај сусрет само је степеник у сарадњи и будућој комуникацији између Ниша и амбасаде Аргентине, сложили су се Перишић и Фернандез.