1

Дан планете

8_2421_2010_drvoМеђународни дан планете Земље, обелeжава се 14. пут за редом. Овим поводом градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић симболично је засадио дрво платана испред Градске куће.

 “Окупили смо се овде, како бисмо дали пример и послали поруку свим људима, да брига о нашој планети Земљи, треба да буде као и брига о сопственом животу, јер захваљујући нашој планети ми имамо живот, али и обавезу да будућим генерацијама оставимо здраву животну средину која ће у временима пред нама бити основни предуслов нормалног живота.

 Ова садња Платана, познатог као издржљивог дрвета на прашину и штетне издувне гасове, али И дрвета које представља симбол врлине као што су хуманост, чврстоћа, поштење и морална надмоћ је симболична порука коју упућујемо на дан планете земље да нам је стало и да смо спремни да се најразличтијим акцијама укључимо у заштиту животне средине. Сећам се познате песме Јована Јовановића Змаја, која каже “Где год нађеш згодно место ту дрво посади, дрво је благодно па ће да награди”, па се надам да ово неће бити само симболика, већ да ће наша порука утицати на свест свих наших суграђана о важности очувања једине планете коју имамо”, рекао је грдаоначелник Перишић.