Uskršnja čestitka

image_pdfimage_print

8_2418_2007_uskrsPovodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Uskrsa, gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić uputio je čestitku svim građanima Niša, sveštenstvu niške eparhije i pripadnicima drugih hrišćanskih crkava.

 “Svim sugrađanima i sveštenstvu crkava koji u nedelju praznuju Vaskrs najiskrenije čestitam praznik hristovog vaskrsenja. Pred nama su dani porodičnog okupljanja, međusobne ljubavi i poštovanja, dani kada slavimo pobedu života nad smrću, pred nama je Vaskrs, praznik nad praznicima.

 Iskoristimo ove praznične dane da pokažemo ljubav, kako prema bližnjima tako i prema svim ljudima koji nas okružuju, jer ono najvažnije je zapravo u nama samima i ne košta ništa, a puno znači. Ovogodišnji praznik se obeležava istog datuma kod svih hrišćanskih crkava pa je i poruka koju u sebi nosi Vaskrs, poruka zajedništva i ljubavi kako među hrišćanskim tako i među ostalim verskim zajednicama.

 Želim da radost Uskrsa ispuni vaše domove zadovoljstvom i blagostanjem, da praznik provedete u dobrom zdravlju, miru i slozi, okruženi porodicom i prijateljima.

 Poštovanjem tradicije i vrednosti koje su nam ostavili naši duhovni prosvetitelji, možemo da sačuvamo identitet i doprinesemo boljitku našeg zajedničkog doma – našeg grada. Da zajedno prevaziđemo sopstvene mogućnosti, da zajedno napredujemo i da naš Niš bude grad tolerancije i međusobne ljubavi svih njegovih građana.

 Neka radost Hristovog vaskrsenja ispuni svaki dom i ulije novu snagu svima nama, da istrajemo u veri, nadi i ljubavi.

 Čestitam vam praznik uz najradosniji pozdrav, Hristos Voskrese!”

Možda Vas zanima i sledeće...