1

Да се не понови

9_2415_2004_daseneponoviЛидију Усковић, радницу ЈКП “Медиана”, која је прекјуче доживела непријатност у једној од нишких банака, примио је данас председник Скупштине града, проф. др Миле Илић.

 Желео бих да ово што се вама догодило, остане окарактерисано као случајна непримерена реакција службеника банке, јер Ниш заиста јесте град толеранције и развијене демократичности. Стога је за сваку осуду чин било какве дискриминације, по било којој основи.

 Када сам чуо за то шта се вама догодило, позвао сам вас да се, као председник Скупштине града, а верујем и у име свих грађана, извиним због непријатности коју сте доживели, рекао је Илић.

 С обзиром да је јуче објављен и позив за подношење кандидатура за градску награду за толеранцију “Цар Константин”, чини ми се да би сте ви били добар кандидат, као неко ко је крајње толерантно и пристојно одреаговао у тако непријатној ситуацији, закључио је Илић.

 Иначе, Лидија Усковић која је била у својој радној униформи, у понедељак је била замољена да изађе из једне од банака у центру града уз објашњење да “није пристојно одевена”. Иако се у том тренутку осећала понижено, Лидија каже да је спремна да опрости и додаје да је прихватила усмено извињење регионалног менаџера те банке.