1

Отворен 15. Међународни сајам туризма

8_2411_2000_sajamturizmaУ Хали “Чаир” отворен је 15. Међународни сајам туризма и активног одмора где је 112 излагача из земље и региона представило своје понуде. Ниш и околина имају огромне туристичке потенцијале, а оно на чему треба додатно радити је њихова промоција, истакао је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић приликом отварања сајма који је и ове године привукао велики број излагача и посетилаца.

 “Историјско наслеђе, богата културна ризница али и предуслови за развој адреналинског и концертног туризма важни су адути овог града које можемо да понудимо туристима. Адреналински туризам представља велики потенцијал овог краја, јер на удаљености од само десетак километара од центра града налазе се литице Сићевачке и Јелашничке клисуре, које пружају услове за алпинизан и рафтинг. Специфична ружа ветрова изнад Нишке бање идеална је за параглајдинг, па је недавно на падинама Коритника одржано и светско првенство у овој дисциплини. Туризам као привредна грана представља значајан сегмент у развоју сваке државе или регије, па је и наша жеља да кроз промовисање сопствених потенцијала постанемо пожељна дестинација код бројних туриста”, рекао је градоначелник Перишић.

 “Овакви сајмови су значајни и због тога јер се промовише регионални туризам који је у свету све интересантнији. То значи да се активније промовише туризам делова држава, а не целе државе, рекао је председник Међународног центра за развој и унапређење угоститељства и туризма “Сацен интернаcионал”, Драган Глигоријевић.

 Посетиоци и ове године могу да упознају најразличитије врсте туристичких понуда земље и окружења, а запослени у туризму имају прилику да успоставе нове контакте у циљу јачања туристичке привреде и регионалне сарадње.