Info dani univerziteta u Nišu

image_pdfimage_print

8_2408_1997_iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinfodaniSvi zainteresovani za studiranje na nekom od Fakulteta niškog Univerziteta, šire informacije o studijskim programima i uslovima upisa, mogu dobiti na Info-danima, koji su danas otvoreni u holu Elektronskog fakulteta. Na ovaj način, visokoškolske Ustanove pomažu maturantima da se lakše opredele za fakultet, čije će im obrazovanje omogućiti dolazak do željenog zanimanja.

 Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić poručio je budućim studentima da svaka nauka ima svoju posebnu težinu, jer predstvlja izvor buduće prakse I da je Univezitet u Nišu pokazao upravo u praksi da su u okrilju naših 13 fakulteta stasale generacije dobrih stručnjaka u različitim oblastima.

 “Od vas s očekuje da kao akademski građani ove zemlje, budući intelektualci, budete stubovi koji svake godine izrastaju iz temelja sa zadatkom da ojačaju zemlju I budu osnova nadamo se lepše budućnosti.

 Slučajno ili ne naše društvo danas je medicinski rečeno inficirano najrazličitijim oblicima nepravde i korupcije, zato je na neki način lek u vašim rukama, a on znači stasavanje novih generacija koje će dosledno poštovati zakon I kroz stivanje novih znanja boriti se protiv svih društvenih devijacija”rekao je gradonačelnik

 Na informativnim štandovima svih 13 fakulteta niškog Univerziteta ponudilo je studijske programe i uslove upisa. Organizovane su i posebne prezentacije za maturante koji žele da se detaljnije informišu o obrazovnim profilu i struci koju planiraju da izaberu.

 Prilikom otvaranja ove dvodnevne manifestacije, gradonačelnik Zoran Perišić je budućim brucošima poručio da dobro promisle, pre nego što donesu konačnu odluku o budućem pozivu.

 Niški Univerzitet poslao je predlog resornom Ministarstvu da u narednoj školskoj godini odobri upis 3137 budžetskih i 1621 samofinansirajućeg studenta. Cene upisa nisu promenjene u odnosu na prolu godinu i biće od 44. 000 dinara koliko je na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, pa do 120. 000 dinara na ovdašnjem Fakultetu umetnosti.

Možda Vas zanima i sledeće...