Краљевска породица подржава развој Ниша и младог ученика

image_pdfimage_print

9_2396_1985_nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnjkvУ Краљевском двору на Дедињу, у срдачној атмосфери, председник Скупштине Града Ниша, проф. др Миле Илић, разговарао је са Њ.К.В. Престолонаследником Александром II Карађорђевићем и Принцезом Катарином. Проф. Илић је овом приликом захвалио Престолонаследнику Александру и Принцези Катарини на досадашњем хуманитарном раду и бризи о угроженима на територији града Ниша. Он је такође подсетио да се Град Ниш скромно одужио таквом односу према нашем граду тиме што је 2011. године доделио Принцези Катарини „Благодарницу Града Ниша“ за хуманитарни рад.

 Председник Скупштине је, осим овога, упознао чланове Краљевске породице са актуелном социјалном и економском ситуацијом у Нишу. Казао је да је ово својеврсни начин лобирања за Град Ниш, код утицајних, успешних и мудрих људи Србије, при чему је подсетио на недавну посету Његовој Светости Патријарху Иринеју.

 Подршка развоју Ниша од стране институција и људи из политичког и друштвеног живота уопште је веома важна, пре свега за јачање угледа града, али и за привлачење страних инвеститора, што директно има утицаја на привредни препород града и отварање нових радних места.

 Њ.К.В. и проф. Илић су се сложили да Град Ниш мора бити покретач регионалног развоја Југоисточне Србије и да ће једино кроз размену мишљења, сарадњу и заједничке напоре свих релевантних чинилаца Србије бити остварен такав циљ.

 Један од предлога проф. Илића је био и да фондације Престолонаследника и Принцезе, у складу са могућностима, помогну талентованом ученику 8. разреда из Јелашнице, Предрагу Цветковићу, који је овогодишњи добитник државне Светосавске награде, најмлађи до сада. Уколико би се ова иницијатива реализовала, а добијена су начелна обећана да хоће, биће то пример да ипак постоје добре намере и жеља, да се младим талентованим људима омогуће услови за усавршавање и останак у граду и земљи.

You may also like...