Улични фудбал и на нишким улицама

image_pdfimage_print

8_2394_1983_sssssportikulГрадоначелник Ниша Проф. др Зоран Перишић потписао је данас Уговор о пословно-техничкој сарадњи са удружењем “Спортикул” из Београда којим се прихвата учешће у реализацији пројекта “STREET FOOTBALL”.

 Социјализација и едукација деце и омладине, као наш залог за бољу и светлију будућност, борба против расне, верске и националне мржње и нетрпељивости, борба против насиља на спортским теренима и приредбама, уз немерљив допринос подизању свести о неопходности здравог начина живота, довољни су разлози и прави подстицај за Град Ниш да успостави ову сарадњу, навео је градоначелник Перишић и додао да се нада да ће ова манифестација добити карактер традиционалне и постати део имиџа Града Ниша.

 Како је речено приликом потписивања Уговора, Град Ниш као одговоран град, који за своје грађане реализује бројне друштвено – корисне манифестације, у посебан фокус ставља младе и њихову потребу за бављењем спортом.

 Са друге стране, “Спортикул” је удружење које има за циљ унапређење и развој спорта, културе, уметности, образовања, екологије, економије и цивилног друштва у Републици Србији, а бави се и борбом против расизма, верске и националне нетрпељивости, као и свих осталих облика насиља.

 Град Ниш и удружење “Спортикул” имају намеру да потписивањем овог Уговора створе услове који ће омогућити дугорочну сарадњу током које ће заједнички наступати и реализовати пројекат “STREET FOOTBALL Србија”.

You may also like...