1

Стипендије за најбоље студенте

8_2391_1977_vanjaudovicicУ галерији Србија у Нишу министар омладине и спорта Вања Удовичић и градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић уручили су стипендије најбољим студентима нишког универзитета. Фонд за младе таленте основала је Влада Републике Србије у жељи да подржи најуспешније студенте, који су својим радом, упорношћу и трудом постигли изузетне научне и академске резултате. Свечаном доделом уговора о стипендирању студентима Универзитета у Нишу обухваћено је по Конкурсу за стипендирање до 800 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2013/14. годину.

 Конкурсом који награђује најбоље студенте у Србији до сада је награђено више од 6.000 студената чији је труд на тај начин уважен и препознат. Од текуће школске 2013/14. године Фонд за младе таленте је повећао број добитника стипендије као и износ стипендије како би мотивисао више студената да постижу још боље резултате.

 Основни циљ Фонда за младе таленте је стипендирање студената и награђивање ученика средњих школа за постигнуте изузетне резултате на признатим такмичењима у земљи и иностранству. Од 2008. године до данас, Фонд је наградио и стипендирао више од 12. 300 студената и ученика средњих школа и за те намене утрошио је преко 3, 3 милијарди динара. Осим конкретне финансијске подршке, Фонд настоји да стипендистима пружи и посредну подршку кроз сарадњу са компанијама како би омогућили стипендистима да стекну прва радна искуства.