1

Стипендије за најбоље студенте

8_2391_1977_vanjaudovicicУ галерији Србија у Нишу министар омладине и спорта Вања Удовичић и градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић уручили су стипендије најбољим студентима нишког универзитета. Фонд за младе таленте основала је Влада Републике Србије у жељи да подржи најуспешније студенте, који су својим радом, упорношћу и трудом постигли изузетне научне и академске резултате. Свечаном доделом уговора о стипендирању студентима Универзитета у Нишу обухваћено је по Конкурсу за стипендирање до 800 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2013/14. годину.

 Конкурсом који награђује најбоље студенте у Србији до сада је награђено више од 6.000 студената чији је труд на тај начин уважен и препознат. Од текуће школске 2013/14. године Фонд за младе таленте је повећао број добитника стипендије као и износ стипендије како би мотивисао више студената да постижу још боље резултате.

 Основни циљ Фонда за младе таленте је стипендирање студената и награђивање ученика средњих школа за постигнуте изузетне резултате на признатим такмичењима у земљи и иностранству. Од 2008. године до данас, Фонд је наградио и стипендирао више од 12. 300 студената и ученика средњих школа и за те намене утрошио је преко 3, 3 милијарди динара. Осим конкретне финансијске подршке, Фонд настоји да стипендистима пружи и посредну подршку кроз сарадњу са компанијама како би омогућили стипендистима да стекну прва радна искуства.
Осмомартовски пријем за новинарке нишких медија

8_2390_1980_novinarkeГрадоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић поводом 8. марта међународног дана жена приредио је традиционални пријем за новинарке нишких медија које током године извештавају о догађајима у Градској кући. У отвореном разговору новинарке су уз кафу и пригодно послужење проћаскале на различите теме са градоначелником.

 Градоначелник је представницима „седме силе“ честитао празник и пожелео да као и до сада тачно, непристрасно и правовремено објављују информације. „Ја сам током своје каријере имао пуно сарадника, али се показало да су жене знатно одговорније и посвећеније извршавању задатака. Овим пријемом желимо да покажемо пажњу коју жене које раде веома одговаран посао заслужују, али и да укажемо на чињеницу да је женама потребна пажња свакодневно, а не само током једног дана у години“, рекао је градоначелник.

 Током пријема на велико изненађење присутних појавио се и министар омладине и спорта Вања Удовичић, који је свим Нишлијкама честитао празник и поразговарао са нишким новинаркама о ситуацији на југу Србије и темама везаним за новинарску професију.