U naselju Duvanište počela izgradnja socijalnih stanova

8_2385_1973_veljailicGrad Niš za 425 dana dobija još dve lamele socijalnih stanova, na lokaciji u ulici Majakovskog, gde su ranije izgrađene četiri lamele i oko 160 stanova za tu upotrebu.

 Tom prilikom gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić dočekao je ministara građevinarstva i urbanizma Velimira Ilića. Na mestu gde se planira izgradnja stanova njih dvojica su postavili kamen temeljac.

 Na ovom mestu planirano je da se izgrade dve lamele od oko 4000 kvadratnih metara. Od toga je 3100 kvadrata namenjeno prodaji, dok je ostatak predviđen za zakup. S obzirom na to da je reč o socijalnim stanovima, kupci će, kao i do sada, morati da ispune određene uslove. Kako je najavljeno, u ponudi će biti 70 stanova. Gradonačelnik Perišić je prilikom postavljanja kamena temeljca najavio da će cena kvadrata biti 634 evra.

 Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić rekao je da sa gradskim čelnicima ima odličnu saradnju, a kako kaže, sa gradonačelnikom Perišićem dogovorio je izgradnju još sličnih stanova. Kako je pojasnio, reč je o pilot projektu za koji je Svetska banka ponudila kredit od sto miliona evra, od kojeg bi korist imali i oni koji imaju prava na socijalno stanovanje, ali i građevinska industrija.

 Direktor gradske stambene agencije Vladan Stojanović rekao je da je interesovanje za ove stanove veliko, ali da će kriterijumi biti objavljeni do kraja godine, odnosno kada bude završeno oko 80% stanova.

 “Grad Niš je iz svog budžeta obezbedio trideset jedan milion dinara za ovu namenu što sa sredstvima Republike od oko četrdeset šest miliona što čini skoro polovinu potrebne sume za izgradnju ovih stanova”, naveo je Perišić.

 Ukupna vrednost izgradnje ovih stanova je oko 160.000.000 dinara, radove izvodi preduzeće „Tončev gradnja“, a biće ponuđeni jednosobni, dvosobni i trosobni stanovi. Rok za završetak radova je 14 meseci.