1

Пoсета предузећу Е-рециклажа

8_2380_1968_ereciklazaДржавни секеретар у Министарству енергетике Стана Божовић у пратњи градоначелника Ниша проф. др Зорана Перишића посетила је данас предузеће Југоипмпекс у чијем саставу послује Е-рециклажа, постројење за рециклажу старих и дотрајалих уређаја, беле технике и складиштење фреона по међународним стандардима.

 Директор компаније Вујадин Шћекић упознао је делегацију са начином рада овог предузећа које представља највећи комплекс овакве врсте на Балкану и које је што се тиче стручног кадра и опреме, спремно да рециклира електронски оптад по највишим стандардима Европске уније.

 Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић рекао је да у две године рада ово предузеће представља пример како спојем знања и технологије може успешно да се привређује.

 “Податак да за ове две године рада и рециклирања отпадног материјала је постигнуто смањење загађења околине које је реда величине као да 140.000 возила није уопште радило и испуштало издувне гасове. Када узмемо у обзир и то да Европска унија скоро трећину закона базира на заштити животне средине, јасно је колики је значај функционисања предузећа које захваљујући процесу рециклажечува животну средину”, рекао је градоначелник Перишић.