Пoсета предузећу Е-рециклажа

image_pdfimage_print

8_2380_1968_ereciklazaДржавни секеретар у Министарству енергетике Стана Божовић у пратњи градоначелника Ниша проф. др Зорана Перишића посетила је данас предузеће Југоипмпекс у чијем саставу послује Е-рециклажа, постројење за рециклажу старих и дотрајалих уређаја, беле технике и складиштење фреона по међународним стандардима.

 Директор компаније Вујадин Шћекић упознао је делегацију са начином рада овог предузећа које представља највећи комплекс овакве врсте на Балкану и које је што се тиче стручног кадра и опреме, спремно да рециклира електронски оптад по највишим стандардима Европске уније.

 Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић рекао је да у две године рада ово предузеће представља пример како спојем знања и технологије може успешно да се привређује.

 “Податак да за ове две године рада и рециклирања отпадног материјала је постигнуто смањење загађења околине које је реда величине као да 140.000 возила није уопште радило и испуштало издувне гасове. Када узмемо у обзир и то да Европска унија скоро трећину закона базира на заштити животне средине, јасно је колики је значај функционисања предузећа које захваљујући процесу рециклажечува животну средину”, рекао је градоначелник Перишић.

You may also like...