Безбедност младих у Нишу

image_pdfimage_print

8_2376_1964_bezbednostmladihУ нишком Медија центру данас је одржан састанак на тему “Безбедност младих у Нишу” којем су присуствовали државни секретар у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин, градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић и члан председништва “Кровне организације младих Србије” Марјан Цветковић. Састанак је реализован у организацији НВО “Проактив” и Медија центра.

 “Нажалост овај састанак је инициран трагичним догађајем који се десио у Нишу и представља покушај да се мобилишу све снаге како би се убудуће спречило насиље међу младима”, рекао је државни секретар Ненад Боровчанин и најавио оснивање “Фонда за превенцију насиља међу младима” чији би задатак био удружено деловање свих релевантних фактора у друштву како би се зауставио негативан тренд у односима малдих људи који је кулмунирао недавним трагичним догађајем.

 “Основна ствар коју морамо сви заједно да покренемо је превенција насиља међу младима. Данас млади живе доста тешко, друштвене вредности су девалвиране и зато је неопходна прецизна стратегија превенције вршњачког насиља” рекао је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић и најавио ускоро постављање безбедоносних камера на важнијим пунктовима у граду, али и покретање акције ограничавања рада појединих угоститељских објеката. Према његовим речима нико не може бити изнад закона и свако ко учини кривично дело биће полицијски процесуиран. У погледу безбедности, град је из свог скромног буџета помогао полицији обезбеђивањем неопходне опреме, а резултати су видљиви кроз перманентан рад интервентних јединица полиције.

You may also like...