1

Апел градоначелника Ниша

 

8_2374_1962_gradonacelnik“Апелујем и захтевам од полиције да додатно повећа и појача превентивни рад, од правосудних органа да професионално и брзо ураде свој посао, јер то траже грађани Ниша”, рекао је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић на конференцији за новинаре са које је упутио саучешће породици убијеног студента медицине Вука Стоиљковића.

Градоначелник је додао да једино тако може бити смањен ризик за настанак трагичних догађаја и подигнут општи ниво безбедности.

“Обећавам да ће инспекцијске службе бити додатно ангажоване на контроли рада угоститељских објеката, да ли се затварају на време, да ли се у њима точи пиће малолетним лицима, као и да ће бити санкционисани сви који се не држе закона”, казао је нишки градоначелник.

Перишић је подржао грађане у борби против насиља и затражио од њих да наставе борбу кроз речи са транспарента који су носили “Свест, савест, морал”.

Окупљање грађана Перишић је оценио као жељу и вапај грађана Ниша, Новог Сада и Београда против онога што се дешава и што угрожава наш начин живота и размишљања.

“Не постоји ниједан разлог због кога би млади живот био прекинут”, рекао је Перишић и апеловао на младе и грађане да никада не посегну за нечијим животом и да не постоји оправдан разлог који би их навео на злочин.

Перишић је подсетио да је град неколико година био без начелника Полицијске управе и да су све акције до сада, као и оне које се планирају имале за циљ подизање општег нивоа безбедности, као и да ће он као градоначелник учинити све да Ниш буде град у коме ће се безбедно живети.

Убиство студента медицине с којим је као професор Медицинског факултета делио исте идеале је тежак терет за све, нарочито за оне који су Вука познавали и из чијих је живота нестао, реако је градоначелник Перишић.