1

20. Седница Скупштине града

9_2420_2009_logoСкупштина Града Ниша, данас наставља 20 седницу започету у петак 31.јануара, на којој ће одборници имати прилику да се изјасне о близу 50 тачака дневног реда.

У првом делу градски парламент расправљао је и усвојио вечи број одлука из сфере комуналних делатности. Тако је усвојена одлука да накнада за уређење грађевинског земљишта и легализацију која у првој зони износи 5.900 динара, док ће за осму зону, односно сеоско подручје цена бити 945 динара, што је приближно досадашњим ценама.

Одборници су такође усвојили одлуку о измени Одлуке о оснивању ЈКП Наисус, којом се делатност овог предузећа од дистрибуције и одржавања, проширује и на изградњу водоводне и канализационе мреже.

Како је предвиђено данас ће бити настављен рад расправом о извештајима о раду јавних и јавно – комуналних предузећа.

Иначе, председник скупштине проф. др Миле Илић и градоначелник проф. др Зоран Перишић, договорили су се да по окончању 20.седнице, буде хитно заказана још једна седница на којој ће бити усвојени програми рада установа културе. Према претходном договору председника Скупштине и шефова одборничких група, ово ће бити последња седница до окончања ванредних парламентарних избора.