20. Sednica Skupštine grada

9_2420_2009_logoSkupština Grada Niša, danas nastavlja 20 sednicu započetu u petak 31.januara, na kojoj će odbornici imati priliku da se izjasne o blizu 50 tačaka dnevnog reda.

U prvom delu gradski parlament raspravljao je i usvojio veči broj odluka iz sfere komunalnih delatnosti. Tako je usvojena odluka da naknada za uređenje građevinskog zemljišta i legalizaciju koja u prvoj zoni iznosi 5.900 dinara, dok će za osmu zonu, odnosno seosko područje cena biti 945 dinara, što je približno dosadašnjim cenama.

Odbornici su takođe usvojili odluku o izmeni Odluke o osnivanju JKP Naisus, kojom se delatnost ovog preduzeća od distribucije i održavanja, proširuje i na izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže.

Kako je predviđeno danas će biti nastavljen rad raspravom o izveštajima o radu javnih i javno – komunalnih preduzeća.

Inače, predsednik skupštine prof. dr Mile Ilić i gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić, dogovorili su se da po okončanju 20.sednice, bude hitno zakazana još jedna sednica na kojoj će biti usvojeni programi rada ustanova kulture. Prema prethodnom dogovoru predsednika Skupštine i šefova odborničkih grupa, ovo će biti poslednja sednica do okončanja vanrednih parlamentarnih izbora.