1

Светосавска акедемија

8_2361_1949_svsavaУ Клубу Војске Србије одржана је Светосавска академија коју су заједно организовали Град Ниш Епархија нишка и Војска Србије. У присуству великог броја званица из културно-политичког живота града, присутнима се обратио градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић.

“Пре осам векова наш Свети отац Сава ударио је темеље савременом школству, али и другим друштвено-хуманитарним областима, попут здравства и социјалне заштите. Зато је данас не само празник школа, већ свих нас васпитаваних у духу светосавља и поштовања нормалних људских вредности.

Животно дело Светог Саве представља трајну просветитељску и цивилизацијску вредност која нас подсећа да је улагање у младе и брига о њима сигуран пут ка изградњи бољег и напреднијег друштва.

Овом приликом желим да честитам свима школску славу Свети Сава и да пожелим много среће у раду и животу свима онима који раде у школама и образовању, који несебично и предано обављају захтеван посао, васпитања и образовања деце.

Управо ове две ствари образовање и васпитање, представљају највеће богатство које остављамо нашој деци! То је пут који нам је кроз своју просветитељску мисију, оставио Свети Сава.

Славећи на данашњи дан његову личност и дело, подсећамо се колико су и сада важнe идеје учености, напретка и развоја.

Образовање је једина права инвестиција, која никада неће бити промашена и која даје смисао периоду који зовемо будућност”, рекао је градоначелник на свечаности обележавања дана Светог Саве.

svsava-01