Svetosavska akedemija

image_pdfimage_print

8_2361_1949_svsavaU Klubu Vojske Srbije održana je Svetosavska akademija koju su zajedno organizovali Grad Niš Eparhija niška i Vojska Srbije. U prisustvu velikog broja zvanica iz kulturno-političkog života grada, prisutnima se obratio gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

“Pre osam vekova naš Sveti otac Sava udario je temelje savremenom školstvu, ali i drugim društveno-humanitarnim oblastima, poput zdravstva i socijalne zaštite. Zato je danas ne samo praznik škola, već svih nas vaspitavanih u duhu svetosavlja i poštovanja normalnih ljudskih vrednosti.

Životno delo Svetog Save predstavlja trajnu prosvetiteljsku i civilizacijsku vrednost koja nas podseća da je ulaganje u mlade i briga o njima siguran put ka izgradnji boljeg i naprednijeg društva.

Ovom prilikom želim da čestitam svima školsku slavu Sveti Sava i da poželim mnogo sreće u radu i životu svima onima koji rade u školama i obrazovanju, koji nesebično i predano obavljaju zahtevan posao, vaspitanja i obrazovanja dece.

Upravo ove dve stvari obrazovanje i vaspitanje, predstavljaju najveće bogatstvo koje ostavljamo našoj deci! To je put koji nam je kroz svoju prosvetiteljsku misiju, ostavio Sveti Sava.

Slaveći na današnji dan njegovu ličnost i delo, podsećamo se koliko su i sada važne ideje učenosti, napretka i razvoja.

Obrazovanje je jedina prava investicija, koja nikada neće biti promašena i koja daje smisao periodu koji zovemo budućnost”, rekao je gradonačelnik na svečanosti obeležavanja dana Svetog Save.

svsava-01

Možda Vas zanima i sledeće...