1

71. И 72. Седница Градског већа

sednicaНакнада за уређење грађевинског земљишта и легализацију у првој зони износиће 5.900 динара, док ће се за осму зону, односно сеоско подручје плаћати 945 динара, што су приближно исте цене досадашњим, одлучено је на Градском већу. Новом одлуком предвиђене су ригорозне казне за власнике објеката који немају планом предвиђен број паркинг места. Градско веће усвојило је одлуку о мерилима за утврђивање висине накнаде за уређење грађевинског земљишта и легализацију објеката. Накнада за изградњу и легализацију плаћаће се по утврђеним зонама у граду, од којих су прве четири градско, пета и шеста приградско, а седма и осма зона сеоско подручје.

Одлука о висини накнада за изградњу и легализацију наћи ће се на седници Скупштине града, која је заказана за петак, док је последњи рок за подношење захтева за легализацију 29. јануар. Тренутно кредитно задужење града износи милијарду и 600 милиона динара, рекао је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић, на седници Градског већа на којој је одобрено да се град за текућу ликвидност задужи 335 милиона динара. Градско веће је одобрило и да се град задужи 450 милиона динара за рушење и изградњу западне трибине стадиона “Чаир”. Пред већницима се нашао и пројекат јавно – приватног партнерства у градском и приградском превозу, који предвиђа уштеду на име субвенција, градских линија и броја кондуктера.

Пројекат јавно – приватног партнерства у градском и приградском превозу је завршен, о њему ће се изјашњавати републичка Комисија за ЈПП и Скупштина града. Кроз јавно приватно партнерство планиране су уштеде у буџету према превозницима. Рационализацијом линија у градском превозу предвиђено је укидање кружне линије бр. 34, али ће линија бр. 3 саобраћати до фабрике компаније Џонсон, линија Бубањ – Чалије саобраћаће Књажевачком улицом, линија Дуваниште добиће крак према Нишавској улици, док ће се спајањем две постојеће добити линија Мокрањчева – насеље Бранко Бјеговић.

Градско веће усвојило је предлог одлуке о месечним наканадама председницима и члановима надзорних одбора јавних и јавно-комуналних предузећа. Та накнада износиће 35.000 динара за председнике и 30.000 за чланове надзорних одбора до 100 одсто реализације програма предузећа, док ће за по 5.000 бити већа ако је реализација програма преко 100 одсто.

Председници и чланови надзорних одбора имаће право још на 20 одсто од остварене нето добити предузећа на крају пословне године. Надзорни одбор јавног предузећа има председника и два члана.