71. I 72. Sednica Gradskog veća

image_pdfimage_print

sednicaNaknada za uređenje građevinskog zemljišta i legalizaciju u prvoj zoni iznosiće 5.900 dinara, dok će se za osmu zonu, odnosno seosko područje plaćati 945 dinara, što su približno iste cene dosadašnjim, odlučeno je na Gradskom veću. Novom odlukom predviđene su rigorozne kazne za vlasnike objekata koji nemaju planom predviđen broj parking mesta. Gradsko veće usvojilo je odluku o merilima za utvrđivanje visine naknade za uređenje građevinskog zemljišta i legalizaciju objekata. Naknada za izgradnju i legalizaciju plaćaće se po utvrđenim zonama u gradu, od kojih su prve četiri gradsko, peta i šesta prigradsko, a sedma i osma zona seosko područje.

Odluka o visini naknada za izgradnju i legalizaciju naći će se na sednici Skupštine grada, koja je zakazana za petak, dok je poslednji rok za podnošenje zahteva za legalizaciju 29. januar. Trenutno kreditno zaduženje grada iznosi milijardu i 600 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, na sednici Gradskog veća na kojoj je odobreno da se grad za tekuću likvidnost zaduži 335 miliona dinara. Gradsko veće je odobrilo i da se grad zaduži 450 miliona dinara za rušenje i izgradnju zapadne tribine stadiona “Čair”. Pred većnicima se našao i projekat javno – privatnog partnerstva u gradskom i prigradskom prevozu, koji predviđa uštedu na ime subvencija, gradskih linija i broja konduktera.

Projekat javno – privatnog partnerstva u gradskom i prigradskom prevozu je završen, o njemu će se izjašnjavati republička Komisija za JPP i Skupština grada. Kroz javno privatno partnerstvo planirane su uštede u budžetu prema prevoznicima. Racionalizacijom linija u gradskom prevozu predviđeno je ukidanje kružne linije br. 34, ali će linija br. 3 saobraćati do fabrike kompanije Džonson, linija Bubanj – Čalije saobraćaće Knjaževačkom ulicom, linija Duvanište dobiće krak prema Nišavskoj ulici, dok će se spajanjem dve postojeće dobiti linija Mokranjčeva – naselje Branko Bjegović.

Gradsko veće usvojilo je predlog odluke o mesečnim nakanadama predsednicima i članovima nadzornih odbora javnih i javno-komunalnih preduzeća. Ta naknada iznosiće 35.000 dinara za predsednike i 30.000 za članove nadzornih odbora do 100 odsto realizacije programa preduzeća, dok će za po 5.000 biti veća ako je realizacija programa preko 100 odsto.

Predsednici i članovi nadzornih odbora imaće pravo još na 20 odsto od ostvarene neto dobiti preduzeća na kraju poslovne godine. Nadzorni odbor javnog preduzeća ima predsednika i dva člana.

Možda Vas zanima i sledeće...