Samoinicijativom do uspeha

samoinicijativaPovodom Dana Svetog Save, predsednik Skupštine Grada Niša prof. dr Mile Ilić, ugostio je članove Učeničke kompanije “Bumerang” koju čine učenici srednje mašinske škole u Nišu “15 Maj” i direktora škole, Aleksandra Stevanovića.

Predsednik Ilić je izrazio zadovoljstvo što u Nišu postoje takvi mladi ljudi, spremni da preuzmu inicijativu i realizuju svoje ideje, ne čekajući da to neko učini umesto njih. Taj kvalitet je prepoznat i nedavno nagrađen najvećim gradskim priznanjem, nagradom “11 Januar” direktoru Učeničke kompanije Jovanu Miliću. Pri tom je naročito lep primer i redak slučaj, da su Jovana za tu nagradu, predložili sami učenici škole, rekao je predsednik Ilić.

Inače, ova kompanija u kojoj uz Jovana radi još 5 učenika, projektuje i proizvodi unikatne oblike bumeranga. Za svaki je potrebno po 2 do 3 sata rada a prodaju se na sajmovima i preko interneta.

Da je reč o originalnoj poslovnoj ideji, prema rečima Jovana Milića, govori i to da su oni već učestvovali na brojnim sajmovima i izložbama a, nedavno je njemu stigao i laskav poziv da predstavlja kompaniju na Biznis forumu na Kopaoniku, koji okuplja sam vrh poslovnog sveta naše zemlje i regiona.

Ovom prilikom, predsednik Ilić, čestitao je svim učenicima Dan Svetog Save a svojim gostima uručio laptop sa željom da uspešno razvijaju svoje preduzetništvo i ideje.