Personalni asistenti i u 2014. godini

image_pdfimage_print
PERSONALNI ASISTENTI I U 2014. GODINIGradsko veće jednoglasno je donelo Rešenje o prihvatanju učešća i sufinansiranju projekta “Servis personalnih asistenata Niš 4 – SPAN 4”. Ovaj projekat traje 12 meseci, nosilac projekta je Centar za samostalni život invalida Niš, a partner na projektu je Grad Niš.

 

Ukupna vrednost projekta je 11. 574. 896, 00 dinara, a Grad Niš sufinansira projekat u iznosu od 10. 777. 000, 00 dinara ili 93, 106%.

Kako je obrazložila načelnica Uprave za dečju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu Mirjana Popović, Grad Niš je 2011, 2012. i 2013. godine učestvovao i sufinansirao Projekat “Servis personalnih asistenata Niš – SPAN”, koji ima za cilj unapređenje položaja osoba sa invaliditetom na teritoriji Grada Niša, uvođenjem personalnog asistenta kao nove usluge socijalne zaštite. Kako je projekat opravdao svoje postojanje i sprovođenje, Gradsko veće odlučilo je da se nastavi sa istom praksom u sprovođenju ovog oblika socijalne zaštite.

Personalni asistenti omogućuju korisnicima veću samostalnost, učešće, odgovornost kao i bolji kvalitet života. Korisnici projekta su 28 osoba sa invaliditetom koje su radno ili društveno aktivni, bave se sportom, volonterskim radom ili se dopunski obrazuju, a imaju otežavajuće porodične ili socijalne okolnosti. Personalni asistenti će prevashodno biti osobe koje su radile kao personalni asistenti kod određenih korisnika i druge nezaposlene osobe sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Možda Vas zanima i sledeće...