Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u nadležnosti JKP “Naissus”

image_pdfimage_print

7_2359_1947_gvNa 70. sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, jednoglasno su doneta rešenja o utvrđivanju Predloga odluke o određivanju komunalnih delatnosti od lokalnog interesa i utvrđivanju Predloga odluke o izmenama Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća za vodovod i kanalizaciju “Naissus” Niš.

Kako je pojasnio član Gradskog veća resorno zadužen za komunalnu delatnost Miloš Banđur, Zakon o komunalnim delatnostima predviđa 11 delatnosti koje se dodeljuju u isključivu nadležnost komunalnim preduzećima, ali predviđa i mogućnost da skupštine jedinica lokalne samouprave delatnostima od lokalnog interesa proglase i druge delatnosti.

– Danas smo izmenili gradsku odluku tako što smo izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže proglasili delatnošću od lokalnog interesa, koja se dodeljuje JKP “Naissus” u isključivu nadležnost. To praktično znači da će od sada na teritoriji Grada Niša JKP “Naissus” imati isključivo pravo da obavlja izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže, a to dalje znači da poveća upošljenost i svoje prihode. Naime, iskustvo pokazuje da je dosadašnja procedura javne nabavke bila jako komplikovana i odnosila je mnogo vremena, a ponuda JKP “Naissus” u tim postupcima uvek je bila najpovoljnija, pojasnio je član Gradskog veća Miloš Banđur.

Ove odluke naći će se pred odbornicima Skupštine grada na narednoj sednici.

Možda Vas zanima i sledeće...