Инвестиција компаније “JOHNSON ELECTRIC” тече по плану

image_pdfimage_print

123311111111111111111111На седници Градског већа донет је закључак којим се градоначелнику предлаже да закључи уговор о пословно – техничкој сарадњи са ЕД Југоисток д. о. о. и Johnson Electric д. о. о. Београд.

 – Овај уговор представља један у низу корака у реализацији инвестиције Johnson Electric. Меморандумом о разумевању и Уговором о отуђењу градског грађевинског земљишта Град Ниш преузео је одређене обавезе везане за инфраструктурно опремање локације на којој се гради фабрика ове компаније, а у овом случају ради се о обезбеђивању снабдевања електричном енергијом снаге 3МW. Johnson Electric има обавезу да финансира о свом трошку снабдевање до њима потребних 10 МW. Очекује се да до почетка лета Johnson Electric буде прикључен на трајни прикључак предвиђеног капацитета. Разлог за потписивање овог уговора је потреба ове компаније да већ марта месеца крене са тестирањем производних линија, за шта им је неопходно да се привремено вежу за електроенергетски систем, а што им је ЕД Југоисток и омогућио. Међутим, потребно је да се потпише споразум којим се ближе дефинишу обавезе везане за обезбеђивање привременог прикључка који ће се користити искључиво у сврху пробне производње, образложио је шеф Канцеларије за локални економски развој Милан Ранђеловић.

 Он је истакао да је овај поступак у складу са ранијим договорима који предвиђају да се марта месеца стартује са пробном производњом и тестирањем производних линија, а да се крајем септембра, према садашњим плановима ове компаније, очекује запошљавање и почетак производње у фабрици чија изградња тече по плану.

You may also like...