У новим управама постављени начелници по овлашћењу

image_pdfimage_print

123311111111111111111111На првој седници Градског већа у 2014. години, којом је председавао градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић, једногласно су донета решења о овлашћењу лица за обављање послова начелника Управе за образовање, Управе за културу и Управе за омладину и спорт.

 Како је образложио градоначелник Перишић, право и дужност Градског већа је да обезбеди функционисање градских управа и служби, након одлуке Скупштине Града да се због огромног обима посла промени организација градских управа и Управа за културу, образовање, омладину и спорт подели у три мање и ефикасније управе.

 – Ово је операционализовање одлуке, неопходно да би управе и корисници градског буџета зависни од тих управа могли да функционишу. Конкурси за начелнике управа биће расписани пре законом прописаног рока од шест месеци, а очекујем да ће то бити у наредних петнаестак дана, рекао је градоначелник Перишић.

 До расписивања конкурса, начелник Управе за образовање по овлашћењу биће Јелица Велаја, којој је Градско веће констатовало престанак мандата начелника досадашње Управе за културу, образовање, омладину и спорт.

 Досадашњем заменику начелника ове управе Горану Ђорђевићу такође је констатован престанак мандата да би могао да буде овлашћен за функцију начелника Управе за омладину и спорт. Ова управа биће задужена за све активности везане за младе, од Канцеларије за младе, преко Савета за младе, великог броја невладиних организација, али и за око 150 спортских организација.

 Градско веће донело је решење о овлашћењу Небојше Стевановића да до постављења начелника Управе за културу, у Управи за културу организује и обавља послове из оквира надлежности начелника.

 Сво троје начелника по овлашћењу већ су били запослени у градској управи, тако да њиховим постављењима на нове функције није било нових запослења у градској управи.

You may also like...