Božićna čestitka gradonačelnika Niša

8_2340_1928_bozicGradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić čestitao je Nišlijama Božić, uz poruku da u zdravlju i sreći u ljubavi sa svojim bližnjima proslave ovaj veliki hrišćanski praznik.
U novim upravama postavljeni načelnici po ovlašćenju

123311111111111111111111Na prvoj sednici Gradskog veća u 2014. godini, kojom je predsedavao gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, jednoglasno su doneta rešenja o ovlašćenju lica za obavljanje poslova načelnika Uprave za obrazovanje, Uprave za kulturu i Uprave za omladinu i sport.

 Kako je obrazložio gradonačelnik Perišić, pravo i dužnost Gradskog veća je da obezbedi funkcionisanje gradskih uprava i službi, nakon odluke Skupštine Grada da se zbog ogromnog obima posla promeni organizacija gradskih uprava i Uprava za kulturu, obrazovanje, omladinu i sport podeli u tri manje i efikasnije uprave.

 – Ovo je operacionalizovanje odluke, neophodno da bi uprave i korisnici gradskog budžeta zavisni od tih uprava mogli da funkcionišu. Konkursi za načelnike uprava biće raspisani pre zakonom propisanog roka od šest meseci, a očekujem da će to biti u narednih petnaestak dana, rekao je gradonačelnik Perišić.

 Do raspisivanja konkursa, načelnik Uprave za obrazovanje po ovlašćenju biće Jelica Velaja, kojoj je Gradsko veće konstatovalo prestanak mandata načelnika dosadašnje Uprave za kulturu, obrazovanje, omladinu i sport.

 Dosadašnjem zameniku načelnika ove uprave Goranu Đorđeviću takođe je konstatovan prestanak mandata da bi mogao da bude ovlašćen za funkciju načelnika Uprave za omladinu i sport. Ova uprava biće zadužena za sve aktivnosti vezane za mlade, od Kancelarije za mlade, preko Saveta za mlade, velikog broja nevladinih organizacija, ali i za oko 150 sportskih organizacija.

 Gradsko veće donelo je rešenje o ovlašćenju Nebojše Stevanovića da do postavljenja načelnika Uprave za kulturu, u Upravi za kulturu organizuje i obavlja poslove iz okvira nadležnosti načelnika.

 Svo troje načelnika po ovlašćenju već su bili zaposleni u gradskoj upravi, tako da njihovim postavljenjima na nove funkcije nije bilo novih zaposlenja u gradskoj upravi.