Дочек Нове 2014. године

image_pdfimage_print

8_2339_1927_docekНеколико хиљада Нишлија дочекало је нову 2014. годину на централном градском тргу уз музику Галије и дувачког оркестра Бобана Марковића. Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић неколико минута иза поноћи пожелео је свим суграђанима срећну нову 2014. годину, а потом је уследио велики ватромет са нишке тврђаве.

 У току новогодишње ноћи наш град добио је најмлађег становника у питању је мали Сергеј кога је на свет донела 23. годишња Андреа. Градоначелник је прворођену бебу даривао са 50.000 динара, док је мајци уручен ручни часовник. Родитељи првог нишлије у 2014. години, одлучили су да добијени новац преусмере нишком породилишту.

 У оквиру новогодишњих активности градоначелник је посетио и дежурне припаднике Полицијске управе који су се старали о безбедности грађана. У току ноћи осим спорадичних инцидената углавном на кућним журкама већих ремећења јавног реда и мира није било. У хитној помоћи дежурне екипе упознале су градоначелника са ситуацијом која је била углавном уобичајена за новогодишњу ноћ са неколико случајева алкохолисаности углавном младих људи.

You may also like...