1

Новогодишња честитка Градоначелника

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКАПоштовани,Пред нама су Нова година и Божић, пред нама су нови задаци, изазови и очекивања, али на нама је и одговорност да креирамо планове за следећу годину са жељама да нам буде и лепша и успешнија.Година за нама била је једна од историјски најзначајнијих за овај град, која ће вероватно у деценијама па и вековима који долазе добити своје место и стати у ред оних година које су оставиле неизбрисив траг у историји овог града.Протекла година била је у знаку Миланског едикта, а Ниш је вратила на мапу оних градова света који захваљујући свом историјско-културном наслеђу заузимају централна места у новијој историји човечанства. У граду је одржано на десетине манифестација, а неке од њих окупиле су најзначајније представнике религијског и политичког живота Србије, па и целе Европе. Угостили смо патријархе, бискупе, премијере, амбасадоре и врхунске и светски признате уметнике.

Град Ниш био је централна позорница догађаја који је у многоме изменио ток историје целог света.

Пред нама је година нових искушења, али и година у којој ће само напорним радом остварити зацртане циљеве.

У 2014. години желим да колико је могуће незапосленост сведемо на подношљиву меру, желим вам више здравља, и наравно више среће.

Уложићу своје знање и максималну енергију да и у 2014. години покушам да у град привучем што више страних и домаћих инвеститора који ће кроз своја улагања запослити нове људе и дати нову димензију привредном развоју града. У години пред нама очекујемо почетак рада нових компанија на простору индустријске зоне, а самим тим и отварање нових радних места за незапослене.

Унапређење примарне, секундарне и терцијарне здравствене заштите у Нишу, остаје такође наш значајан задатак, који се састоји у унапређењу тренутног стања и увођењу нових модерних процедура лечења које Ниш као центар Југоисточне Србије заслужује.

Рад јавно комуналних предузећа, биће под сталном лупом Града Ниша и желимо да квалитет рада ових предузећа подигнемо на виши ниво.

Значајна улагања на сеоском подручју пре свега у области водоводно канализационе инфраструктуре већ су започета у претходној и желимо да их успешно завршимо у наредној години.

Посебно нас радује чињеница да бројна испитивања показују солидну издашност извора воде у неколико села, која ће кроз већ започете пројекте града бити коришћена за наводњавање парцела. Претходне године обезбеђене су и субвенције града за пољопривреднике чиме изражавамо намеру да помогнемо овим вредним људима да остану на својим газдинствима и развијају савремену и здраву производњу.

Такође треба истаћи чињеницу да су сагледани млади пољопривредници, пред којима је будућност у производњи хране и које треба додатно мотивисати да остану на селу, као и пројекти за које су конкурисале жене.

Наравно ово је прилика када сви заједно призивамо срећу и једни другима желимо пуно лепих тренутака, али ни за једну животну стазу не постоји водич, свака је неиспитана, непоновљива, зато је у животу борба за боље сутра правило, а не изузетак.

Нова година није почетак, а није ни крај, она је наставак у који улазимо богатији за многа искуства.

Желим да све ваше невоље, патње и слабости оставите за собом. Почните од овог секунда мислити на боље, јер живот је кратак, зато будите храбри и волите, јер вредимо онолико колико знамо волети.

Уз речи непролазног Душка Радовића- Да у новој години желите и можете више него што вам треба, а да све што вам претекне поделите са онима који не могу као ви, ја Вам у своје лично име и у име свих сарадника желим много здравља, среће и успеха уз долазеће новогодишње и божићне празнике.

 

Желим вам срећну 2014. Годину.

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић