Novogodišnja pres konferencija i koktel

image_pdfimage_print
NOVOGODIŠNJA PRES KONFERENCIJA I KOKTELGradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić i predsednik Skupštine Grada Niša prof. dr Mile Ilić održali su zajedničku godišnju konferenciju za novinare na kojoj su sumirani rezultati rada u prethodnoj godini i najavljeni novi projekti u 2014. godini. Potom je održan i tradicionalni novogodišnji koktel kojem su prisustvovali vodeći ljudi političkog i javnog života grada.

 “Protekla godina bila je u znaku Milanskog edikta, a Niš je vratila na mapu onih gradova sveta koji zahvaljujući svom istorijsko-kulturnom nasleđu zauzimaju centralna mesta u novijoj istoriji čovečanstva. U gradu je održano na desetine manifestacija, a neke od njih okupile su najznačajnije predstavnike religijskog i političkog života Srbije, pa i cele Evrope. Ugostili smo patrijarhe, biskupe, premijere, ambasadore i vrhunske i svetski priznate umetnike. Grad Niš bio je centralna pozornica događaja koji je u mnogome izmenio tok istorije celog sveta” rekao je gradonačelnik u svom obraćanju zvanicama.

“Uložiću svoje znanje i maksimalnu energiju da i u 2014. godini pokušam da u grad privučem što više stranih i domaćih investitora koji će kroz svoja ulaganja zaposliti nove ljude i dati novu dimenziju privrednom razvoju grada. U godini pred nama očekujemo početak rada novih kompanija na prostoru industrijske zone, a samim tim i otvaranje novih radnih mesta za nezaposlene”, naglasio je gradonačelnik.

Prof. dr Mile Ilić rekao je da je ova godina bila veoma složena i da očekuje da i 2014. protekne u sličnom ambijentu”. Što se tiče rada Supštine Grada mogu sa ponosom reći da smo ove godine radili vrlo efikasno i ažurno, održano je ukupno 19 sednica skupštine, sve procedure su ispoštovane i ja pred kraj ove godine mogu konstatovati da je moj sto prazan, jer smo sve završili na vreme”rekao je predsednik Skupštine Grada.

Možda Vas zanima i sledeće...