1

Новогодишња прес конференција и коктел

НОВОГОДИШЊА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА И КОКТЕЛГрадоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић и председник Скупштине Града Ниша проф. др Миле Илић одржали су заједничку годишњу конференцију за новинаре на којој су сумирани резултати рада у претходној години и најављени нови пројекти у 2014. години. Потом је одржан и традиционални новогодишњи коктел којем су присуствовали водећи људи политичког и јавног живота града.

 “Протекла година била је у знаку Миланског едикта, а Ниш је вратила на мапу оних градова света који захваљујући свом историјско-културном наслеђу заузимају централна места у новијој историји човечанства. У граду је одржано на десетине манифестација, а неке од њих окупиле су најзначајније представнике религијског и политичког живота Србије, па и целе Европе. Угостили смо патријархе, бискупе, премијере, амбасадоре и врхунске и светски признате уметнике. Град Ниш био је централна позорница догађаја који је у многоме изменио ток историје целог света” рекао је градоначелник у свом обраћању званицама.

“Уложићу своје знање и максималну енергију да и у 2014. години покушам да у град привучем што више страних и домаћих инвеститора који ће кроз своја улагања запослити нове људе и дати нову димензију привредном развоју града. У години пред нама очекујемо почетак рада нових компанија на простору индустријске зоне, а самим тим и отварање нових радних места за незапослене”, нагласио је градоначелник.

Проф. др Миле Илић рекао је да је ова година била веома сложена и да очекује да и 2014. протекне у сличном амбијенту”. Што се тиче рада Супштине Града могу са поносом рећи да смо ове године радили врло ефикасно и ажурно, одржано је укупно 19 седница скупштине, све процедуре су испоштоване и ја пред крај ове године могу констатовати да је мој сто празан, јер смо све завршили на време”рекао је председник Скупштине Града.