Više novca za plansku dokumentaciju

19254521651643218526263Članovi Gradskog veća, na 68. sednici kojom je predsedavao zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, jednoglasno su usvojili amandman  na Predlog programa uređenja građevinskog zemljišta i izgradnje sa finansijskim planom za 2014. godinu.

 Kako je obrazložio načelnik Uprave za planiranje i izgradnju Rodoljub Mihajlović, ovim amandmanom menja se iznos sredstava za izradu planske dokumentacije sa 35 na 50 miliona dinara, a do ove cifre došlo se nakon konsultacija sa Zavodom za urbanizam.

 – Prvobitno je bilo planirano 70 miliona dinara, a 35 miliona dinara bile su prenete obaveze. Procenili smo da je to neprihvatljivo zato što nas za 2014. godinu očekuje izrada treće faze planske dokumentacije za opštine Palilula, Crveni Krst, Niška Banja i Pantelej. Ova faza je bitna jer se prema generalnom urbanističkom planu upravo tu nalaze radne zone, a ovim sredstvima, sa dodatnih 15 miliona, stvaraju se uslovi da već januara meseca naredne godine započnemo izradu planske dokumentacije. Očekujemo da 2014. godine završimo treću fazu izrade planske dokumentacije i tako zaokružimo čitav gradski deo Grada Niša. Preostaće četvrta faza 2015. i 2016. godine, kada će se uraditi planska dokumentacija za okolna sela, rekao je član Gradskog veća Srđan Vasković.

 On je istakao da je planska dokumentacija osnovni uslov za bolju komunalnu opremljenost sela i pre svega za rešavanje pravno-imovinskih problema.

 Prema obrazloženju načelnika Uprave za planiranje i izgradnju Rodoljuba Mihajlovića, sredstva su obezbeđena tako što se odustalo od izgradnje mosta na Kutinskoj reci, koji naredne godine neće moći da bude izgrađen upravo zbog nedostatka planske dokumentacije, i tako što se odustalo od zamene stolarije na ustanovama kulture, za šta je prvobitno bilo planirano tri miliona dinara.