Odluka o dobitnicima nagrade

image_pdfimage_print

9_2420_2009_logoKomisija za dodelu najznačajnije nagrade grada Niša 11. Januar, na današnjoj sednici, donela je jednoglasnu odluku da ove godine budu dodeljene 3 kolektivne i 4 pojedinačne nagrade, saopštio je na konferenciji za medije predsednik Skupštine Grada Niša prof. dr Mile Ilić, ujedno predsednik komisije za dodelu nagrade.

Kolektivne nagrade dodeljene su:
1. Najstarijoj niškoj gimnaziji Stevan Sremac, koja ove godine obeležava 135 godina postojanja.
2. FK Radnički, koji obeležava 90 godina od osnivanja.
3. Simfonijskom orkestru, koji ove godine slavi 60 godina rada.
Pojedinačne nagrade, ove godine dobili su:
1. Posthumno, bivšoj predsednici Udruženja samohranih majki Miroslavi Jovanović,
2. Svetski poznatom violinisti Nemanji Raduloviću,
3. Jovanu Miliću, učeniku 3. razreda srednje mašinske škole
4. Direktoru K. C. Niš, prof. dr Zoranu Radovanoviću.
Obrazlažući odluku komisije, predsednik Ilić je naglasio da su nagrade date za izuzetne višegodišnje rezultate svih nagrađenih, kao i za njihov doprinos popularizaciji Niša.

Bez namere da umanji rezultate ostalih dobitnika, Ilić je posebno obrazložio izbor Jovana Milića, koji je do sada, najmlađi dobitnik. Njega su predložili đaci srednje mašinske škole, ne samo zato što je jedan od najboljih učenika, već i zbog toga što je iskazao nadprosečnu preduzimljivost, s obzirom da je osnivač učeničke kompanije u koja se bavi izradom bumeranga različitih karakteristika. Uz to Milić je i inicijator redovnih akcija na uređenju škole i drugih delova grada, dodao je Ilić.

Nagrade će biti uručene na svečanoj sednici Skupštine grada, koja će se održati 11. Januara u Narodnom pozorištu, a uz diplomu dobitnici ravnopravno dele i novčani iznos od 500.000 dinara.

Možda Vas zanima i sledeće...