1

У гостима код председника

9_2322_1908_sggostiПредседник Скупштине Града Ниша проф. др Миле Илић, примио је данас делегацију чланова Дечијег парламента основне школе Бранко Миљковић из Ниша и упознао их са радом Скупштине града.

 Дечији парламент, у чијем раду учествују по 2 ученика 7. и 8. разреда, према речима директора школе Мирослава Станића, активно ради на доношењу бројних иницијатива и организовању хуманитарних и других акција. Тако је једна од иницијатива био и предлог да се организује ова посета, током које су гости, осим разговора са председником Илићем, имали прилике да обиђу и просторије у којима раде стручне службе Скупштине града и виде изблиза Велику салу у којој заседа градски парламент.

 Школа Бранко Миљковић, чијих 919 ученика и око 80 учитеља и наставника, тренутно раде у очекивању радова на доградњи и проширењу простора за рад, ипак бележи запажене резултате на такмичењима. Ова школа ће такође, имати активну улогу у маничестацијама које се припремају у оквиру обележавања 80. годишњице рођења нашег песника Бранка Миљковића, најавила је директорка НКЦ Бојана Симовић, иначе бивша ученица ове школе. Према њеним речима, у томе ће нарочиту улогу имати ђаци са којима се у овој школи посебно ради на неговању песништва и казивања поезије.

 Након пријема и обиласка скупштинских просторија, председник Илић захвалио се на посети и пожелео гостима пуно успеха у раду и даљем школовању.