U gostima kod predsednika

9_2322_1908_sggostiPredsednik Skupštine Grada Niša prof. dr Mile Ilić, primio je danas delegaciju članova Dečijeg parlamenta osnovne škole Branko Miljković iz Niša i upoznao ih sa radom Skupštine grada.

 Dečiji parlament, u čijem radu učestvuju po 2 učenika 7. i 8. razreda, prema rečima direktora škole Miroslava Stanića, aktivno radi na donošenju brojnih inicijativa i organizovanju humanitarnih i drugih akcija. Tako je jedna od inicijativa bio i predlog da se organizuje ova poseta, tokom koje su gosti, osim razgovora sa predsednikom Ilićem, imali prilike da obiđu i prostorije u kojima rade stručne službe Skupštine grada i vide izbliza Veliku salu u kojoj zaseda gradski parlament.

 Škola Branko Miljković, čijih 919 učenika i oko 80 učitelja i nastavnika, trenutno rade u očekivanju radova na dogradnji i proširenju prostora za rad, ipak beleži zapažene rezultate na takmičenjima. Ova škola će takođe, imati aktivnu ulogu u maničestacijama koje se pripremaju u okviru obeležavanja 80. godišnjice rođenja našeg pesnika Branka Miljkovića, najavila je direktorka NKC Bojana Simović, inače bivša učenica ove škole. Prema njenim rečima, u tome će naročitu ulogu imati đaci sa kojima se u ovoj školi posebno radi na negovanju pesništva i kazivanja poezije.

 Nakon prijema i obilaska skupštinskih prostorija, predsednik Ilić zahvalio se na poseti i poželeo gostima puno uspeha u radu i daljem školovanju.