1

Седница Градског већа

19254521651643218526263Градско веће којим је председавао градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић усвојило је данас неколико докумената, који ће се наредне недеље наћи пред одборницима Скупштине града. Међу одлукама су Програм уређивања грађевинског земљишта и изградње са финансијским планом за 2014. затим Стратегија безбедности младих Града Ниша и сагласност да се на нишки водовод прикључе и места Кнежице, Перутина И Ћурлина. Усвојен је између осталог и програм контроле квалитета ваздуха.

 Програм уређивања грађевинског земљишта и финансијски план за 2014. су реални И оствариви, ако буде пара. Тако директор Дирекције Бранислав Јоцић оцењу оно што их очекује у наредној години.

 Градско веће је усвојило и програм одржавања комуналне инфраструкутре у граду и сеоским подручјима. Програм треба да заустави дивљу градњу и смањи проблем са издавањем грађевинских дозвола. Стратегија безбедности младих тек треба да донесе резултате. И њу су усвојили већници, као и одлуку о јавном оглашавању на већ постављеним аутобуским стајалиштима. Изградња нових такође је у плану за наредну годину. Донета је одлука и да град са милион динара помогне Регионални центар за развој малих и средњих предуезћа. Тим новцем учествоваће у пројетку прекограничне сарадње заједно са комшијама из Бугарске. Пројекат је вредан скоро 150 хиљада евра, од тога 35 иде регионалном центру. Одлуког већника лица која су у пратњи особа са инвалидитетом могу да користе бесплатну легитимацију за градски превоз и када се сама возе. О већини тачака одлучиваће одборници Скупштине града на наредној седици у четвртак, 26. децембра.