Sednica Gradskog veća

image_pdfimage_print

19254521651643218526263Gradsko veće kojim je predsedavao gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić usvojilo je danas nekoliko dokumenata, koji će se naredne nedelje naći pred odbornicima Skupštine grada. Među odlukama su Program uređivanja građevinskog zemljišta i izgradnje sa finansijskim planom za 2014. zatim Strategija bezbednosti mladih Grada Niša i saglasnost da se na niški vodovod priključe i mesta Knežice, Perutina I Ćurlina. Usvojen je između ostalog i program kontrole kvaliteta vazduha.

 Program uređivanja građevinskog zemljišta i finansijski plan za 2014. su realni I ostvarivi, ako bude para. Tako direktor Direkcije Branislav Jocić ocenju ono što ih očekuje u narednoj godini.

 Gradsko veće je usvojilo i program održavanja komunalne infrastrukutre u gradu i seoskim područjima. Program treba da zaustavi divlju gradnju i smanji problem sa izdavanjem građevinskih dozvola. Strategija bezbednosti mladih tek treba da donese rezultate. I nju su usvojili većnici, kao i odluku o javnom oglašavanju na već postavljenim autobuskim stajalištima. Izgradnja novih takođe je u planu za narednu godinu. Doneta je odluka i da grad sa milion dinara pomogne Regionalni centar za razvoj malih i srednjih preduezća. Tim novcem učestvovaće u projetku prekogranične saradnje zajedno sa komšijama iz Bugarske. Projekat je vredan skoro 150 hiljada evra, od toga 35 ide regionalnom centru. Odlukog većnika lica koja su u pratnji osoba sa invaliditetom mogu da koriste besplatnu legitimaciju za gradski prevoz i kada se sama voze. O većini tačaka odlučivaće odbornici Skupštine grada na narednoj sedici u četvrtak, 26. decembra.

Možda Vas zanima i sledeće...