Usvojen budžet za 2014.godinu

kdjbchbskuvbysjnbfdsjnSkupština Grada Niša usvojila je budžet za 2014. godinu. Nišlije su dobile budžet za 2014. koji je u startu projektovan sa skoro 700 miliona deficita. Predviđeni prihodi su osam milijardi i devetsto miliona, a rashodi devet i po milijardi.

 Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić ocenio je usvojeni budžet grada kao realan.

 “Ovaj budžet je realan i sa smanjenim sredstvima svakako nije politički. Projekcija onog što će ući i izaći je mnogo relanija u odnosu na prethodne godine, ali ja se neću pozivati na prethodne godine, već želim da gledamo unapred, jer praviti budžet od 12 i po milijardi koliko su tražile uprave, značilo bi uvođenje grada u nove dugove. Nakon objavljivanja plana budžeta on je bio dostupan 7 dana i bilo je prostora za sugestije i amandmane koji su ušli u predlog budžeta. Ovo je najvažniji akt grada i široka grupa ljudi je učestvovala u njegovoj izradi. Bili su uključeni moj zamenik, pomoćnici, svi gradski većnici, i na desetinama sastanaka, došli smo do najrealnijeg rešenja”.

 Odbornici su usvojili i predviđene sume novca koje su opredeljenje za niške opštine, a koje ne bi trebalo da budu različite od onih koje su bile predviđene za 2013. godinu.

 Pre usvajanja budžeta odbornici su jednoglasno usvojili Povelju o rodnoj ravnopravnosti.