Скупштина Града Ниша усвојила је буџет за 2014. годину

image_pdfimage_print

УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА 2014. ГОДИНУСкупштина Града Ниша усвојила је буџет за 2014. годину. Нишлије су добиле буџет за 2014. који је у старту пројектован са скоро 700 милиона дефицита. Предвиђени приходи су осам милијарди и деветсто милиона, a расходи девет и по милијарди.

 Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић оценио је усвојени буџет града као реалан.

“Овај буџет је реалан и са смањеним средствима свакако није политички. Пројекција оног што ће ући и изаћи је много реланија у односу на претходне године, али ја се нећу позивати на претходне године, већ желим да гледамо унапред, јер правити буџет од 12 и по милијарди колико су тражиле управе, значило би увођење града у нове дугове. Након објављивања плана буџета он је био доступан 7 дана и било је простора за сугестије и амандмане који су ушли у предлог буџета. Ово је најважнији акт града и широка група људи је учествовала у његовој изради. Били су укључени мој заменик, помоћници, сви градски већници, и на десетинама састанака, дошли смо до најреалнијег решења”.

Одборници су усвојили и предвиђене суме новца које су опредељење за нишке општине, а које не би требало да буду различите од оних које су биле предвиђене за 2013. годину.

Пре усвајања буџета одборници су једногласно усвојили Повељу о родној равноправности.

You may also like...