Usvojen budžet

image_pdfimage_print

12356789123456789Odbornici Skupštine Grada Niša, usvojili su predlog budžeta grada za 2014. godinu.

 Tokom pripreme, predlog budžeta projektovan je najpre na 12,5 milijardi dinara, ali je nakon detaljnih analiza sveden na 9,5 milijardi, rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić. Na taj način, smo došli do realnije prjekcije očekivanih prihoda grada a u njegovom kreiranju je učestvovao veliki broj ljudi, uvažavajući i predloge prispele kroz javnu raspravu dodao je on.

 Sa ocenom da je usvojeni budžet realan, saglasan je i predsednik Skupštine grada prof. dr Mile Ilić, koji je rekao da je najvažnije to što u budžetu nisu smanjene pozicije predviđene za oblast socijale, rad gradskih opština i razvoj Univeziteta u Nišu.

 Sednica gradskog parlamenta nastavlja se sutra raspravom o većem broju tačaka iz oblasti redovne nadležnosti, a kako se očekuje, posebna pažnja biće posvećena predlogu zaključka o pokretanju inicijative za zabranu elektrifikacije železničke pruge kroz gradsko jezgro.

 Ovakvu inicijativu podržavaju gotovo sve odborničke grupe a prema zajedničkim najavama gradonačelnika Perišića i predsednika Ilića, po svoj prilici, ovaj zaključak će biti usvojen.

Možda Vas zanima i sledeće...