1

Усвојен буџет

12356789123456789Одборници Скупштине Града Ниша, усвојили су предлог буџета града за 2014. годину.

 Током припреме, предлог буџета пројектован је најпре на 12,5 милијарди динара, али је након детаљних анализа сведен на 9,5 милијарди, рекао је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић. На тај начин, смо дошли до реалније прјекције очекиваних прихода града а у његовом креирању је учествовао велики број људи, уважавајући и предлоге приспеле кроз јавну расправу додао је он.

 Са оценом да је усвојени буџет реалан, сагласан је и председник Скупштине града проф. др Миле Илић, који је рекао да је најважније то што у буџету нису смањене позиције предвиђене за област социјале, рад градских општина и развој Унивезитета у Нишу.

 Седница градског парламента наставља се сутра расправом о већем броју тачака из области редовне надлежности, а како се очекује, посебна пажња биће посвећена предлогу закључка о покретању иницијативе за забрану електрификације железничке пруге кроз градско језгро.

 Овакву иницијативу подржавају готово све одборничке групе а према заједничким најавама градоначелника Перишића и председника Илића, по свој прилици, овај закључак ће бити усвојен.