Пријем за учеснике светског првенства у рукомету за жене

image_pdfimage_print

156925922952968526558529852958У градској кући данас је приређен пријем за учеснике 21. светског првенства за рукометашице које се одржава у Нишу.

Председник Скупштине града Ниша проф. др Миле Илић поздравио је све присутне и пожелео добродошлицу свим реперезентацијама у Ниш.

“Ниш воли рукомет, овај град је у само 23 месеца реализовао три велика такмичења два европска и једно светско и показао се као добар домаћин са солидно попуњеним капацитетима хале Чаир. Ово је до сада такмичење највишег ранга које се организује у нашем граду и верујем да ћемо опет показати лице добрих домаћина. Ниш има дугу и значајну рукометну традицију, а клубови попут Железничара и Наисе познати су у европским оквирима”, рекао је проф. Илић.

Представник ИХФ-а Арне Елофсон уручио је председнику Скупштине града заставицу ИХФ-а и захвалио се на доброј организацији првенства, а затим је проф. др Миле Илић предстваницима свих репрезентација и организаторима првенства уручио златнике са ликом Цара Константина.

Првенство у рукомету после дана паузе биће настављено данас, а репрезентација Србије од 18 сати игра против екипе Бразила.

You may also like...