1

Отворен 2. сајам здраве хране

0_2299_1885_sajamhraneУ Нишу је данас отворен 2. САЈАМ ЗДРАВЕ ХРАНЕ и пратеће опреме “ПРИРОДНО-НИШ”.

 Манифестацију је отворио помоћник градоначелника проф. др Јован Стојковић који поздравио присутне и изразио задовољство што је Ниш домаћин овог сајма.

 “Ово је сјајна прилика да се упознамо са свим традиционалним производима који помажу развоју туризма и унапређењу наших извозних потенцијала. Град Ниш предано ради на обезбеђивању здравих и квалитетних производа који ће потрошаче мамити врхунским квалитетом, занимљивом амбалажом и јединственим укусима. Сигуран сам, да ће се данас остварити нова пословна партнерства са циљем бољ промоције здравехране, пића и традиционалног начина припремања прехрамбених производа, који представљају део културног идентитета нашег народа”, рекао је професор Стојковић на церемонији отварања сајма.

 Овај сајамски догађај окупља велики број фирми које ће на сајму приказати своју понуду производа из области као што су: прерада воћа и поврћа, здрава храна, макробиотика, органска производња хране, сушено воће, печурке, опрема за прераду воћа и поврћа, сушаре, хладњаче, машине запаковање, лековито биље и препарати од лековитог биља, мед и производи од меда уз учешће консултантских кућа и стручних удружења.