1

Нови студентски дом поново у изградњи

9_2296_1882_studdomПосле две и по године паузе, изградња новог дома за студенте нишког Универзитета, поново је отпочела. Радове на изградњи обишао је председник Скупштине Града Ниша, проф. др Миле Илић, заједно са директором Студентског центра Ниш, Радетом Рајковићем.

„Задовољан сам што је дошло до обнове радова и динамиком тренутних радова, а незадовољан због застоја од две и по године. Ипак, за тај застој одговорност не сносе ни Град Ниш ни Студентски центар, већ је проблем настао због преноса средстава од стране Европске инвестиционе банке“, објаснио је Илић.

Упорношћу и сталним инсистирањем се дошло до друге фазе радова, која је тренутно у току и њено окончање се очекује у августу 2014. године. Паралелно са другом фазом радова, биће предузете мере припреме и за трећу фазу, којом је планиран потпуни завршетак новог студентског дома.

Председник је изразио посебно задовољство, што ће један део дома бити намењен за студенте са хендикепом, при чему неће бити архитектонских баријера за особе са инвалидитетом. Он је нови дом представио као једну од највећих инвестиција у последње време у граду, јер се ради о цифрама од преко 200 милиона динара за прве две фазе.

Нови студентски дом ће обезбедити преко 500 нових постеља за студенте Универзитета у Нишу, што није био случај још од 1974. године.