Najava 17. sednice

image_pdfimage_print
NAJAVA 17. SEDNICE

Na predstojećoj sednici Skupštine Grada Niša, pred odbornicima će se naći tridesetak tačaka dnevnog reda, pretežno iz tekuće nadležnosti gradskog parlamenta, najavljeno je na konferenciji za medije kod predsednika Skupštine grada, prof. dr Mileta Ilića.

Jedna od tačaka, koje će imati veliki simbolički značaj, biće i donošenje Deklaracije o borbi protiv trgovine ljudima. Predlog ove deklaracije, zajednički podnose odborničke grupe  vlasti i opozicije, a prema Ilićevim rečima, Niš će biti prvi grad u Srbiji koji donosi ovakav dokument, usaglašen za zakonskom regulativom i standardima zemalja Evropske Unije.

Odbornici Skupštine grada, takođe treba da se izjasne i o predlogu za osnivanje budžetskog Fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj, kao i Odluke o zaštiti poljoprivrednog zemljišta i organizovanju poljočuvarske službe.

Veoma će biti važan i set od 48 odluka o izmenama naziva ulica, čime će biti otklonjene anomalije postojanja 2 ili 3 ulice sa istim imenom. Ovim aktom, sve takve ulice dobiće nova imena i to pretežno znamenitih Nišlija iz različitih istorijskih razdoblja a nakon ovih odluka, davaće se imena isključivo novoprojektovanim  ulicama.

Konačno, zaključio je predsednik Ilić, na narednoj sednici odlučivaće se i o predlogu Odluke o početku izgradnje hrama Sv. Vasilija Ostroškog u naselju Duvanište, što je plod višegodišnjih priprema i dogovora predstavnika žitelja ovog dela Niša, Eparhije niške i Grada Niša.

Predstojeća 17. Sednica Skupštine Grada Niša, održaće se u petak 29. novembra.

Možda Vas zanima i sledeće...