Sekretar Skupštine

image_pdfimage_print

RUŽICA ĐORĐEVIĆ

Ruzica Djordjevic

     SEKRETAR SKUPŠTINE GRADA NIŠA

 

RUŽICA ĐORĐEVIĆ rođena je 02. marta 1962. godine u Vranju.  Završila je Osnovnu školu „21. Maj“ i Gimnaziju „Bora Stanković“ u Nišu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Profesionalnu karijeru započela je 1994. godine, dvogodišnjim radom u Okružnom javnom tužilaštvu u Nišu. Nakon toga, uspešno je obavljala poslove pravnog zastupnika u oblasti privrede, a zatim i poslove sekretara i direktora u društvenom preduzeću.

Kratko vreme bavila se pravnim poslovima iz oblasti advokature u sopstvenoj advokatskoj kancelariji, da bi 2005. godine bila izabrana za načelnika Uprave za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu. Od 2008. godine radila je kao šef odseka za primarnu zdravstvenu zaštitu.

Početkom 2014. godine postavljena je za pomoćnika načelnika za zdravstvenu zaštitu, da bi krajem iste godine bila imenovana i za Savetnika za zaštitu prava pacijenata Grada Niša.

Osim navedenog, obavljala je i poslove koordinatora Grada Niša na projektu „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“, kao i poslove koordinatora Grada Niša za socijalnu i zdravstvenu zaštitu pri Stalnoj konferenciji gradova i opština.

Juna 2016. godine postavljena je za sekretara Skupštine Grada Niša i tu dužnost je obavljala do avgusta 2020. godine.

Položila je pravosudni ispit. Govori ruski i nemački jezik.

Ružica Đorđević je udata i majka jednog deteta.

Ružica Đorđević je u  avgustu 2020. godine izabrana  za sekretara Skupštine grada u novom sazivu.